Monday, June 13, 2011

berpura-pura gembira

assalamualaikum..

hari ni hari isnin bersaam 13 - jun -2011 tinggal beberapa hari je lagi aku akan masuk sem baru. sem depan aku sem 5. yuhuuuu tinggal lagi 2 sem je bersamaan setaun lagi aku belajar. lamaaa 2.
entry aku hari ni bukan berkenaan belajar k. sajaa jer aku mau selitkan sikit-sikit..huhu tepoyoo lak aku nie.

hari ini aku menjalani hari seperti biasa sebagai seorang pekerja tapi...haa hari ini terjadi satu kejadian. aku bangun pagi td jam 4 pagi. uish awalnye la aku bangun pagi ni. da alang-alang terbangun aku pun merajin diri menghadap illahi di pagi buta nie. dan berniat untuk menganti puasa. ok siap da satu cerita apa yang berlaku pagi tadi.

ok selepas aku siap-siap sume aku pon mengambil hp aku yang comeii yang berwarna purple..soo sweet.. aku pon rajin-rajinkan diri menaip mesej yang sangat panjang leber ntah berapa page aku pun xpasti kepada hamba Allah ni. da siap aku menaip mesej yang mengambil masa selama setengah jam aku memikirkin ayat walaupun ayat 2 agak bersepah giler la.minx map ek si penerima mesej 2 kalau xberapa paham sangat ayat 2.aku buat satu keputusan yang aku sangat sedih. menitis gak la air mata aku pagi tadi sebab ade satu part kat mesej 2 yang membuatkan aku menangis. da siap aku taep mesej yang panjang lebar 2 aku pon send la kepada hamba Allah tu. semoga die membaca mesej 2 dan dia pahamkan apa isi kandungan mesej 2 ek.
2 lah satu keputusan yang aku buat walaupun aku rasa sedih dan aku menangis. xpelah buat masa nie aku korbankan diri aku tok kebehagiaan orang lain. mana tau lepas nie adaa orang korbankan dieri die untuk aku pulak. so hari ini aku berpura-pura untuk gembira walaupun hati aku sedih. "uish hanis kau kene kuatla"...



sekian

3 comments:

  1. hahha,, poyo,, x yah nk bkorban,,, blom raye korban agi,, bia jer blalu,, idop ntok hepy.. :)

    ReplyDelete
  2. ok nnti raye korban i bekoban ek...hahhaha

    ReplyDelete